bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
HAMSTERUL
Hamsterul face parte din familia rozatoarelor, este de marimea unui soarece, are blana de diferite culori si este considerat unul dintre animalele de companie cele mai iubite de copii.
Cresterea lor ca “soareci de casa” a inceput acum 50 de ani, in prezent numarul celor care au in grija aceste simpatice rozatoare fiind foarte mare. Hamsterii sunt animale blande, foarte sociabile, atasate fata de stapani, deloc agresive fata de copii si nepretentioase in ceea ce priveste hrana. Iar pentru cei care nu cunosc prea multe despre aceste mici rozatoare, ne-am gandit ca niste sfaturi utile sunt binevenite, mai ales pentru aceia dintre voi care vor sa aiba un hamster.
Hamsterul isi are originea pe continentul asiatic, existand mai multe rase, dintre care cinci sunt mai cunoscute. Hamsterul sirian sau auriu (Mesecritus auratus) nu este mai mare de 25 de centimetri, este nocturn si isi ocupa timpul cu rearanjarea “casei”.
Ii place sa traiasca singur si trebuie crescut separat de ceilalti frati, inca de la varsta de 8 saptamani. Hamsterul pitic rusesc (Phodopus Cambelli) traieste intre 1 si 2 ani, are intre 10-15 centimetri lungime si o greutate de 50-70 de grame.
Este un animal sociabil, de aceea e bine sa cresti o pereche - mascul si femela - iar in loc de cusca, este recomandat un acvariu de marime medie, deoarece se strecoara usor printre gratiile unui grilaj. Ii place nisipul sau pietrisul foarte fin si este foarte sensibil, de aceea trebuie crescut cu multa grija. Hamsterul chinezesc are aceleasi dimensiuni ca piticul rusesc, dar seamana mai mult cu un soricel. Trebuie crescut in pereche de acelasi sex, iar “casuta” lor - acvariu sau cusca de plastic - trebuie sa fie mare (cel putin jumatate de metru lungime si 30 de centimetri inaltime). Sunt timizi si greu de prins, dar iubitori fata de stapani.

Hamsterii pot fi minunate animale de companie atunci cand sunt ingrijite in mod corespunzator. Hamsterii sunt mamifere din familia rozatoarelor. Ei sunt animale nocturne, preferand sa doarma ziua. In salbaticie, de obicei traiesc in regiuni semi-desertice, in vizuine lungi, formate din multe camere. Una dintre caracteristicile lor cheie este punga de pe abdomen, care ii faciliteaza transportul puilor si al hranei inapoi in cuib.

INGRIJIREA HAMSTERILOR
1. Cusca.
Asigurati-va ca ati achizitionat o cusca suficient de mare pentru un hamster adult din specia aleasa de dumnevoastra. Rotile sunt adesea prea mici pentru sirienii adulti si trebuie inlocuite. Fiecare tip de cusca are propriile avantaje si dezavantaje, asa ca alegeti tipul care va satisface cel mai bine nevoile.

In cusca, trebuie sa existe tot timpul o sursa de apa proaspata. Este bun si un vas pentru hrana, desi hamsterii aleg, in general, sa depoziteze hrana prin ascunzisurile din cusca. O casuta este si ea apreicata de hasmteri. Aveti grija ca jcuariile si casuta hamsterului sa fie usor de curatat si dezinfectat; usile trebuie sa fie suficient de mari pentru ca hamsterul sa poata iesi fara sa se raneasca

2. Curatenia

Custile trebuie sa fie minutios curatate o data pe saptamana, doar daca hamsterii nu sunt foarte mici. Fructele si legumele proaspete trebuie inlaturate la 24 de ore dupa ce au fost date hamsterului si nu au fost consumate, pentru a evita alterarea. La fiecare curatenie, trebuie sa verificati starea de sanatate a hamsterului. Daca exista ceva suspicios, adresati-va medicului veterinar.

3.Hrana

Hamsterii sunt omnivori, ceea ce inseamna ca mananca atat vegetale cat si carne. In natura, hrana hamsterilor este alcatuita din graunte, seminte, vegetale si insecte.
Dieta hamsterului dumneavoastra trebuie sa fie alcatuita in majoritate din mixurile speciale pentru hamsteri care se gasesc in magazinele de specialitate. Aceasta hrana constituie o dieta complet echilibrata, avand in componenta tot ceea ce este necesar pentru hamsterul dumneavoastra. Daca este insa singura sursa de hrana poate deveni monotona si multi hamsteri o vor refuza in timp. De aceea este ideal sa oferiti micului dumneavoastra prieten si alte alimente. Hamsterilor le plac si fructele si legumele si le puteti oferi din cand in cand asa ceva, dar e bine sa incepeti cu cantitati mici pe care sa le cresteti progresiv, pentru a putea controla eventualele probleme generate de acest tip de alimentatie. Daca apar deranjamente stomacale hrana de acest tip va trebui suprimata. Dintre legume le puteti oferi: andive, morcov, conopida, castravete, broccoli. Dintre fructe le puteti oferi: mar, para, piersica, pepene, banana. Evitati rosiile, mazarea cruda, cartoful crud, ceapa si usturoiul.
Din cand in cand puteti oferi hamsterului dumneavoastra iarba sau fan, acestea sunt chiar benefice intrucat ii ajuta sa-si toceasca dintii corespunzator.
Daca aveti posibilitatea sa procurati viermi de faina, ii vor aprecia. De asemenea, mici bucatele de carne de pui fiarta vor fi consumate cu placere. Totusi, este foarte important sa retineti ca dieta hamsterilor nu trebuie sa contina prea multe grasimi si nici alimente sarate. NU oferiti hamsterului dulciuri, ciocolata, inghetata, chipsuri sau orice alte mancaruri pe care le serviti dumneavoastra! Rezistati tentatiei de a-l rasfata intrucat este in interesul lui. Nu ii hraniti nici cu mancare destinata altor animale (desi le puteti oferi mici cantitati din mixurile de seminte pentru pasari).